“Dy Rrugët e Idromenos”, të enjten hapet ekspozita me kurator Adrian Pacin

Ekspozita hapet ditën e enjte, 26 janar, në orën 17:45. “Emni i Kolë Idromenos asht i lidhun ngusht me atë që quejmë Rilindje në artet shqiptare. Autori i të parit portret realist në pikture asht njëkohësisht edhe arkitekt, inxhinier, skenograf e fotograf. Personazh i çuditshëm, poliedrik dhe njëkohësisht i pashkollë, amator e mjeshtër i shumë fushave, përçues i kodeve të stabilizueme e novator, Kolë Idromeno do të imponohet si figura ma përfaqësuese e artit shqiptar të fundit të shekullit XIX dhe e fillimit të shekullit XX. Kjo ekspozitë nuk merr përsipër të analizojë të gjithë spektrin e aktivitetit të Idromenos, … Continue reading “Dy Rrugët e Idromenos”, të enjten hapet ekspozita me kurator Adrian Pacin

Prezantohen 21 fotografë në “Ditën e fotografisë” në Pogradec!

Ditën e shtunë më datë 29 Tetor në Pogradec do të prezantohet edicioni i dytë i ekspozitës “Ditët e fotografisë”, që është si rezultat i një kolonie të fotografëve dhe do të prezantohen fotografitë e 21 fotografëve. Adnan Beci, Ahmet … Continue reading Prezantohen 21 fotografë në “Ditën e fotografisë” në Pogradec!

Bashkim Ahmeti Izano  me ekspozitë personale 28 Tetor-25 Nëntor!

Nga data 28 tetor – 25 nëntor 2016, Galeria Kombëtare e Arteve paraqet për publikun ekspozitën vetjake të piktorit  Bashkim Ahmeti Izano. Kjo ekspozitë vetjake në Galerinë Kombëtare të Arteve sjell punë të viteve të fundit të pa ekspozuara më parë. Drejtuesi i Projektit z. Artan Shabani dhe Kuratori z. Ylli Drishti kanë përzgjedhur për këtë ekspozitë mbi 90 punime në vaj, duke i dhënë publikut një panoramë të rrugës së tij krijuese këto 9 vitet e fundit. Sipas konceptit kuratorial ekspozita përmban dy cikle kryesore. Cikli I parë kryesisht me temë nga shqipëria përmbledh kompozime, nudo, peizazhe nga Gjirokastra e … Continue reading Bashkim Ahmeti Izano  me ekspozitë personale 28 Tetor-25 Nëntor!

Ekspozita e piktoreve durresake vjen në Galerine e Beratit Eduart Lear

Piktorja Shpresa Milaqi Bajko dhe Piktori Ilir Dosari hapin ekspoziten e tyre te perbashket Ekspozita e perbashket e dy piktoreve durresake u inagurua diten enjte me 6 Tetor 2016 me mbeshtetjen e Bashkise Berat dhe te Galerise se Arteve Berat. … Continue reading Ekspozita e piktoreve durresake vjen në Galerine e Beratit Eduart Lear