‘Balkan Conteporary Music Festival’ 2-15 Nëntor Tek Universiteti i Arteve

Balkan Contemporary Music Festival një festival që I dedikohet Muzikes Ballkanike contemporane promovojë muzikën artistike të kompozitorëve të vendeve të Ballkanit e në mënyrë të veçantë të atyre shqiptarë. Publiku kryeqytetas, për herë të parë, do të ketë mundësinë e përjetimit të një panorame të plotë të krijimtarisë artistike të kompozitorëve Ballkanas, interpretuar nga disa prej emrave më të njohur në rajonin tonë. Në Festival do të marrin pjesë ansambli ContTempora-Maqedoni, kuinteti i frymës i Filarmonisë së Ljubjanës-Slloveni, Donika Rudi (elektroakustikë)- Kosovë, Marko Josifoski dhe Vladimir Milosevic-Serbi sikurse dhe artistët shqiptarë, Merita Rexha, Arben Llozi, Fatos Qerimaj, Jonela Golemi, dhe Dorina Laro. Përveç mbrëmjeve organizuar në Tiranë, Balcan Contemporary Music Festival do të mundësojë aktivitet edhe në qytetin e Vlorës ku do të interpretojë kuinteti i frymës së Filarmonisë Sllovene. Shqipëria në këtë festival do të përfaqësohet me vepra nga Endri Sina, Haig Zacharian, Thoma Simaku, Aleksandër Peçi, Dorian Çene, Arbana Fejzo dhe Ermir Bejo. Ky aktivitet mbeshtetet nga Ministria e KulturesAdvertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s