Nis sonte Festivali i Dancit Konteporan”Albania Dance Meeting 2016″

Festivali Albania Dance Meeting 2016 nis sot rrugetimin e Edicionit te XI  nga 2 tetori deri ne 22 nentor 2016

Ceremonia e Hapjes se festivalit vjen me shfaqjen “VOTË” ne qytetin e Durresit

Tematika e  ketij danci performance mbeshtetet ne realitetin shqiptar 25 viteve të fundit….Që nga korrupsioni e deri tek problemet e të rinjve janë perditshmeria jonë fenomene e dukuri që i hasim çdo ditë ne çdo pjese të kesaj shoqerie dhe te shtetit shqiptar. Me perfomancen e :

Akreoma Saliu

Fjorald Doci

Melissa Beqoviq

Roberto Nuha

Rosella Pellicciotti nen Regji e Koreografi te Gjergj Prevazi

 

Pak histori rreth Albania Dance Meeting Festival
The Dance Meeting-Festival Shqipëria është vjetor dhe festival i vetëm i dancit Konteporan në Shqipëri. Edicioni i parë u mbajt më Aril 2006. Fillimisht, ajo ishte një festiavl shumë modest. Por edicion pas edicioni ngjarjes u rrit gradualisht të bëhet një nga Festivalet më të rëndësishëm ndërkombëtar në Shqipëri. Ajo zgjedh pjesë të reja dhe frymëzues bashkëkohore , dhe informon edhe për tendencat e kercimit.
The Dance Meeting-Festival Shqipëria synon të familjarizojë publikun shqiptar me kompani të ndryshme të kërcimit ose kërcimtarë të pavarur nga jashtë që zhvillojnë teknika bashkëkohore valle dhe forma të reja të shprehjes.
Kjo ngjarje është një mundësi për pjesëmarrësit e tij të shkëmbejnë ide dhe eksperienca te reja, të cilat janë zhvilluar në mbarë botën, si dhe të njihen me zhvillimin e kërcimit bashkëkohor në Shqipëri dhe në rajon. Kjo është një ngjarje e madhe jo vetëm për profesionistët e valle, por edhe për artet dashuruar nga të gjithë vendin për t’u njohur me kulturën progresiv dhe të reja botërore.

Festivali është i përqendruar në një arsim joformal dhe punës me audiencën shumë. Atmosfera e hapjes, lirisë dhe shkëmbimeve të frytshme të pikëpamjeve janë vlerësuar mbi të gjitha nga të rinjtë të cilët janë grupi kryesor i synuar i festivalit.
Një grup tjetër i rëndësishëm janë profesionistë – kritikë, publicistë, drejtorët e festivaleve, koreografë nga Shqipëria dhe jashtë vendit.

Festival ADM si një platformë për shkëmbimin kulturor në Evropë, sidomos  të Ballkanit Lindor dhe Perëndimit. Për një numër të vendeve evropiane është shpesh e vetmja mundësi për të paraqitur artin e tyre valle në Shqipëri.

14523134_253599548370898_606990454783952465_n 14543878_253599515037568_6749338579807902234_oPosteri

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s