Projekti “Më Fol” një festë për Rininë!

MË FOL” siç njihet ndryshe “Talk to me” nje aktivitet ndryshe për të rinjtë Shqiptarë mundësuar nga WorldVision erdhi pergjatë muajit Shator.

U lancua në periferitë e Tiranës me synimin që të rinjte e papunë aty të shprehin nevojat dhe talentet e tyre për punësim.Takimi i pare u bë me të rinjtë e Bathores mes entuziamit bisedave te bera njohjeve me njeri tjetrin kaluan nje ditë ndryshe nga e zakonshmja.

Përgjatë muajit shtator u organizua ne vende te ndryshme ne Tiranë ne ataksione ku te rinjte shqiptare parapelqejne të shkojnë.

Nje nga vendet Qendra Rinore e Tiranes u mundesoi projektit pike takimin e dyte te rradhes ku u argetuann mes folesve apo duke bere tatuazhe apo vizatime te ndryshme ne krahe apo duar.

Fokusi eshte ti jape nje dimesion tjeter hapesires rinore padyshim nje nga pikat e rendesishme per Shqiperine e cial ka nevoje per nje gjenerate te zhvilluar.

Sipas nje sondazhi te bere kohet e fundit  eshte arritur en perfundimin se 95% e tyre nuk jane te punesuar kjo gje tregon nje problem te madh per te ardhmen e kesaj rinie.

Shpesh grupe të rinjsh përpiqen të ndërrmarrin nisma në dobi të zonës ku banojnë, por nuk gjejnë mbështetje dhe përballen me indiferencën e komunitetit.

 

Të rinjtë pohuan se komunitetti dhe administrata janë indiferente ndaj nismave dhe aftësive të tyre.

Shpesh grupe të rinjsh përpiqen të ndërrmarrin nisma në dobi të zonës ku banojnë, por nuk gjejnë mbështetje dhe përballen me indiferencën e komunitetit.

Të vetmit që pohojnë se e përdorin kohën në mënyrë të efektshme janë ata që shkojnë në shkollë dhe e kanë arsimimin si përparësi kryesore.

Per te pare foto te aktivitetit: Kliko mbi Linkun Më Fol

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s